Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi kan hjælpe dig hvis du befinder dig i en vanskelig periode i dit liv, hvad enten det er privat eller professionelt. Det er en måde at komme videre på, når livet gør ondt eller synes meningsløst. Der kan være mange forskellige årsager til at gå i terapi. De fleste opsøger en psykoterapeut, fordi der er noget i deres liv som er i ubalance eller noget som går én på.

Eksempler på ting som en psykoterapeut kan hjælpe med: angst, OCD (tvanstanker), stress, mindreværd, generthed, hvis du føler dig trist/ked af det, føler dig ensom, har svært ved at sætte grænser eller har svært ved at sige fra. Der kan være mange andre årsager og nogen gange kan det være at der går noget tid med terapi, før man når ind til det egentlige problem eller årsag. 

Psykoterapeuter kan også hjælpe mennesker, der ikke er i krise, men som vil lære mere om sig selv og udvikle sig enten professionelt eller personligt. 

Psykoterapi er samtaleterapi hvor terapeuten hjælper og støtter klienten til at forstå og finde ind til de problemer som skaber uhensigtsmæssig adfærd (feks). 

Forskellen på en psykolog og psykoterapeut?
Nogle vil sige, at psykologien er teori, og psykoterapien er praksis. En psykoterapeut er, i modsætning til psykologer og psykiatere, uddannet i den private uddannelsessektor.

Psykoterapeuter adskiller sig på psykologer på primært tre områder. 

  1. En psykoterapeut har, under sin uddannelse, gennemgået egenterapi og personlig udvikling 
  2. En psykoterapeut uddannes ikke til at stille kliniske diagnoser
  3. En psykoterapeut er ofte billigere end en psykolog

En psykoterapeut har ofte, på lige vis med en psykolog, både uddannelse og erfaring ift. Behandling af bl.a. angst, stress, depression, og lavt selvværd og selvtillid. 

Terapiens varighed

Alle terapiforløb er individuelle og derfor findes der ikke en tidshorisont på hvor langtid forløbet ville strække sig over. Varigheden kan bl.a. afhænge af, hvor dybt du involverer dig i processen, hvor hurtigt der opstår tillid og kemi imellem os, hvor åben du er overfor nye tiltag, hvor dybtgående processer du ønsker at forandre i dit liv, og hvordan du arbejder med dig selv imellem sessionerne.

Er det besværligt for dig at komme ud til min klinik i Nykøbing sj. – tilbyder jeg også onlinesessioner, eller tage ud til dig.


Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.